Impressum Shuttleworth: waarom ek baie kontant insit om die SA Grondwet te implementeer

Die Suid-Afrikaanse webbesigheidspersoon, Mark Shuttleworth, het die land verheug toe hy in 2002 ‘n ruimtevakansie geword het – en die primêre Afrikaan in die ruimte. In elk geval het hy talle verbaas toe hy die Suid-Afrikaanse Reserwebank aangepak het oor eise wat betaal moes word terwyl baie kontant uit die land te trek. Shuttleworth het geëmigreer sodat hy sy onkostesrekening kon elimineer (lees Shame on you, Mark Shuttleworth, vir meer inligting daaroor). Hy word aangeteken onder die rykste inwoners van die Verenigde Koninkryk, en die jongste Sunday Times Rich List plaas hom op # 571 in sy handleiding vir oorvloed in Brittanje en Ierland. Dit bepaal dat hy ongeveer £ 160 miljoen (ongeveer R2 miljard) werd is. Shuttleworth het vandag ‘n lang hofgeveg met die SAID gewen. Hy verduidelik op sy webwerf waarom hy die kontant wat hy vergoed sal word – benewens premie – sal gebruik om ander hofgevegte teen die Suid-Afrikaanse staat te ondersteun. U kan sy volledige bewering hieronder lees. – JC

Handelsbeheermaatreëls in SA gee geen finansiële versekering van bestendigheid nie, maar verhoog die koste van kruislynverbindings vir almal

Woensdag eerste Oktober 2014

Die Suid-Afrikaanse Hoogste Hof van Appèl het myself vandag as steun vir ‘n situasie oor handelsbeheer bevind. Ek sal die teruggekeerde bates van R250 miljoen bykomend tot intriges in ‘n trust plaas om beskermde regsgeskille te waarborg vir individue wie se voorwaardes hulle die vermoë ontneem om aangehoor te word waar die teenparty die staat is.